ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

ΤΡΕΙΣ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ CLUB???

ΝΕΑΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

ΠΑΙΔΙΚΑ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ

ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΚΕΨΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΛΕΞΙΚΑ

ΛΕΥΚΩΜΑΤΑ MINI GIFT BOOKS

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ        ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

ΣΤΟ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ

ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Εταιρεία

Κατάλογος

Παραγγελίες

Links

Επικοινωνία

Μελλοντικοί Συγγραφείς

Η Εταιρεία

Οι Εκδόσεις ΝΙΚΑΣ ιδρύθηκαν το 1948 από το Νικόλαο Δ. Νίκα και δραστηριοποιήθηκαν εκδίδοντας έργα των Χάμσον, Χέμινγουεϊ, Φρόυντ, Νίτσε, Ουγκό, Μάγιερ, Πασσώφ, Φοριέλ όπως Η Πείνα, Αποχαιρετισμός στα Όπλα, Χρονικά, Ρωμαίικα Τραγούδια και Δημοτικά Τραγούδια.

Αργότερα εξέδωσαν σημαντικό αριθμό λεξικών (Ελληνογερμανικό, Γερμανοελληνικό, Αγγλοελληνικό, Ελληνοαγγλικό), καθώς και την Εγκυκλοπαίδεια Ελευθερουδάκη, σε 12 και 24 τόμους, με την καινοτομία να κυκλοφορήσει σε εβδομαδιαία τεύχη. Ακολούθησε η Ιστορία του Ελληνικού Έθνους των Παπαρρηγόπουλου και Καρολίδη, η Παγκόσμιος Ιστορία, παιδικά βιβλία των Σουΐφτ, Βερν, Αντερσεν κ.ά., καθώς και άλλα λογοτεχνικά έργα Ελλήνων και ξένων συγγραφέων, τα οποία έγιναν δεκτά με μεγάλη επιτυχία από το αναγνωστικό κοινό.

Στο πέρασμα των χρόνων μεταφράστηκαν και έγιναν μεγάλες επιτυχίες έργα ξένων εκδοτικών οίκων (Disney, Hachette, Salvat κ.ά.), όπως Ο Θαυμαστός Κόσμος των Ζώων, Σεξουαλική Αγωγή, Παιδική Εγκυκλοπαίδεια, Ο Θαυμαστός Κόσμος των Γνώσεων, Η Υγεία μου, Μικρές Ιστορίες για Μικρά Παιδιά, Τα Σπορ και το παιδικό best-seller Οι Μικροί Εξερευνητές.

Παράλληλα με τους παραπάνω τίτλους, οι Εκδόσεις ΝΙΚΑΣ επιμελήθηκαν την έκδοση σημαντικών έργων της κλασικής ελληνικής λογοτεχνίας, όπως είναι τα διηγήματα του Παπαδιαμάντη (Η Φόνισσα, Ο Πεντάρφανος, Η Χολεριασμένη) και του Κονδυλάκη, τα Απαντα του Ιάκωβου Πολυλά και πάρα πολλοί ακόμα τίτλοι, οι οποίοι κατέστησαν τις εκδόσεις ΝΙΚΑΣ έναν από τους δημοφιλέστερους εκδοτικούς οίκους στην πατρίδα μας.

Εκτός των εκδόσεων βιβλίων, που προσέφεραν τα μέγιστα στον πολιτισμό και στην εκπαίδευση των νέων της πατρίδας μας, οι εκδόσεις ΝΙΚΑΣ, και ιδιαίτερα ο ιδρυτής της, προσέφεραν και μεγάλο κοινωνικό έργο, φτιάχνοντας βιβλιοθήκη και σχολείο στη Β. Ήπειρο και δωρίζοντας βιβλία σε πάνω από 150 βιβλιοθήκες σε όλη την ελληνική επικράτεια. Για το λόγο αυτό ο Νικόλαος Δ. Νίκας έχει βραβευτεί από ομογενείς της Ηπείρου και της Β.Αμερικής.

Σήμερα υπάρχουν δύο μεγάλες εκδοτικές εταιρείες που, μετά από μισό αιώνα ζωής, συνεχίζουν το εκδοτικό έργο: η Ν.Δ. ΝΙΚΑΣ Α.Ε και οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ Α.Ε. Η δεύτερη εκδίδει πολλά από τα παραπάνω έργα, καθώς και νέα λογοτεχνικά, παιδικά, ιστορικά, φιλοσοφικά και εγκυκλοπαιδικά βιβλία.

 

 

 

bar1.jpg (2545 bytes)

                                                                                           © Copyright 2001 - 2009   Nikas Publications